Ik heb het snel warm onder een dekbed. Wat is voor mij een goed donzen dekbed?

Wat voor u een goed donzen dekbed is, hangt af van veel factoren o.a. voor welke periode van het jaar u een dekbed zoekt en hoe warm uw slaapkamer dan is.

100% dons heeft een wat betere warmte regulering dan een minder hoog donsgehalte, maar wilt u toch wat gewicht, dan kan juist 90% dons voor u geschikter zijn. Daarnaast is het aan te raden een fijnere tijkstof te kiezen. Uit ervaringen van gebruikers blijkt dat de koude brug van het Carrée steppatroon in warme slaapkamers en voor mensen die het snel warm hebben een positieve invloed heeft. Eventueel overtollige warmte kan makkelijker ontsnappen via de stiknaad waar, door het steppatroon, vanzelf wat minder dons aanwezig is.

Heeft u het echt snel warm, dan kunt u voor de winter het beste een dekbed nemen rondom de warmtefactor 8 à 9. Denk bijvoorbeeld aan het Canada Dream Summer dekbed, de Baltica All year of het Snowgoose® All year dekbed.
Voor de zomerperiode is het ‘koelste’ donzen dekbed het Baltica hoogzomerdekbed. Een prijstechnisch voordelig zomerdekbed is het Wild Siberian zomerdekbed, die qua warmte vergelijkbaar is met de Baltica Sommertraum.

Wat voor u een goed donzen dekbed is, kunt u op basis van deze gegevens zelf bepalen. Als u een concreet advies wilt, raden we u aan contact met ons op te nemen.

Aanrader: Lees de informatie in onze kieshulp.

< Terug naar veelgestelde vragen