De tijk en garens


De keuze voor de tijkstof waarvan de inlet (=hoes) voor donzen dekbedden gemaakt wordt, is een afweging tussen gewicht per vierkante meter, prijs, sterkte en de garantie dat het donsdicht is.


De tijk-keuzes van ARO

Voor het 4-seizoenen donzen dekbed is bewust gekozen voor een wat zwaardere stofkwaliteit. Dit om te voorkomen dat de drukknopen waarmee beide delen aan elkaar gezet kunnen worden gaan uitscheuren. Deze Nm100 (= dikte van de draden: bij een Nm100 gaat 100 strekkende meter draad in één gram) wordt ook ingezet in de standaard dekbedden. Dit dan voornamelijk om prijstechnische afwegingen. De verhouding tussen de donsprijs van de vulling en de prijs van de gebruikte tijkstof is zo beter in balans.

Voor de betere, en dus duurdere dons kiest ARO® Artländer voor zeer lichtgewicht tijkstoffen. Dit zijn stoffen met een draaddikte van 135 tot 200. (Nm135-200). Een katoenstof geweven met Nm 200 draden, weegt bijvoorbeeld slechts 75 gram per vierkante meter en is soepeler dan een Nm100 katoen. Hierdoor komt het effect van dons nog eens extra tot zijn recht.

De stoffen worden ingekocht bij betrouwbare Europese (voornamelijk Duitse) producenten en zijn derhalve kinderafbeid vrij. Door een speciale behandeling is stof extra soepel gemaakt om het slaapcomfort te verhogen.
De stoffen worden vooraf gewassen waardoor er geen krimp meer optreedt.

Ondanks de ver oplopende katoenprijzen blijft ARO® Artländer katoenen tijkstoffen gebruiken voor zijn donzen dekbedden. ARO® wil niet inleveren op de kwaliteit die dit 100% natuurproduct verdient.

< Vorige paginaVolgende pagina >