Kinderdekbedden


Alle informatie in de kieshulp (voor onderwerpen zie de linken in het oranje blok) is ook van toepassing op de donzen kinderdekbedden. Enige aanvullende informatie om u te helpen een goede keuze te maken voor uw kind treft u hieronder aan.


Baby, Peuter of Kleuter dekbed kiezen

Voor het donsdekbed van uw kindje is het van belang dat het niet te warm is. Zeker kleine kinderen hebben moeite om zelf hun warmte goed te reguleren.
Omdat dons bijzonder goede isolerende eigenschappen heeft, wordt er wel gezegd dat dit geen goed vulmateriaal is voor een baby- of peuterdekbed. Het zou te warm zijn waardoor kleine kinderen ‘oververhit’ zouden raken. Door minder vulgewicht per vierkante meter te gebruiken dan bij de meeste ‘grote mensen’ dekbedden, zijn de aangeboden kinderdekbedden wat ‘koeler’ gehouden. Dit in combinatie met het uitmuntende ademende karakter van de dons maakt een donzen dekbed juist erg geschikt voor kinderen.

TOG waarde

Voor het babydekbed en ledikantdekbed (matrasmaat 60×120 – dekbedmaat 100×140) kan ook gekozen worden voor modellen uitgevoerd met het ‘Lege Kamer Systeem’. Hierbij zijn enkele ‘kamers’ niet gevuld met dons en kan overtollige warmte en vocht nog makkelijker ontsnappen. Met dit systeem wordt een TOG waarden van 3,5 gehaald. 4 TOG wordt als maximale waarde voor slaapkamers tussen de 16 en 18 graden geadviseerd voor baby’s en peuters.

Tog geoptimaliseerde donzen kinderdekbedden door gebruik te maken van het 'Lege Kamer Systeem".

Certificaten

Alle donzen dekbedden van ARO® Artländer zijn Nomite gecertificeerd. Dit houdt in dat de huisstofmijt zich niet kan nestelen in het donsdekbed. De kans dat uw kindje door het gebruik van een donzen dekbed een huisstofmijt allergie zal opbouwen is daardoor uitgesloten. Zie ook de informatie over het nomite-certificaat.
Het Öko-tex klasse 1 certificaat geeft aan dat de dekbedden veilig zijn voor baby’s en kleine kinderen.

Toch geen donzen kinderdekbed?

Mocht u toch liever een synthetisch dekbed willen hebben voor uw kind, dan bieden we een 2-tal synthetische dekbedden aan. De gebruikte vullingen zijn zo gekozen dat ze het comfort van dons zo dicht mogelijk benaderen. Deze synthetische dekbedden zijn ook leverbaar in 1-persoons uitvoering, zodat wanneer uw kind de overstap maakt naar een ‘gewoon’ bed, u een vergelijkbaar dekbed voor uw kind kunt aanschaffen.
Voor kinderen die ‘groot’ gaan slapen onder een donzen dekbed, verwijzen we u graag naar de standaard donzen dekbedden die we in ons assortiment hebben opgenomen.


P.S. Volgens de nieuwste inzichten worden voor kinderen tot ca. 2 jaar slaapzakjes geadviseerd i.p.v. dekens en lakens of dekbed. Hiermee kunnen wij u ook van dienst zijn via onze website www.kinderslaapcomfort.nl. Voor de iets grotere kinderen vindt u daar ook een uitgebreider assortiment kinderdekbedjes dan we op deze site aanbieden.

Een donzen baby-, peuter-, of kleuterdekbed kopen?