Dik dekbed – Oostenrijks donsdekbed

Een vraag die in de winterperiode vaak gesteld wordt is of we ook van die heerlijk dikke donzen dekbedden zoals die in Oostenrijk gebruikt worden hebben. En ja, die hebben we. Niet de schutzakken die vroeger veel gebruikt werden, maar wel een dik dekbed: nl. onze Hochsteg dekbedden

Hochsteg is een heel dik donzen dekbed = een heel warm dekbed

Hochsteg, de naam zegt het al: dat zijn dekbedden met een extra hoge steek, een extra hoge cassette steek. Daardoor past er meer dons in het dekbed en krijg je ook een echt dik dekbed. Bij dons betekent, nog sterker dan bij andere vulmaterialen, hoe dikker hoe warmer. De Hochsteg dekbedden zijn dus echt warme dekbedden geschikt voor de echt koude slaapkamer (temperaturen onder de ca 8 graden Celcius) en voor mensen die het dan ook nog snel koud hebben.

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar we raden deze dekbedden zelden aan. Voor de meeste mensen zijn deze dekbedden nl. te warm. In de huidige winters wordt het niet vaak meer extreem koud en doordat de meeste huizen beter geïsoleerd zijn, wordt het ook dan niet meer echt koud op de slaapkamer. Ook niet wanneer er met het raam open wordt geslapen.

Welk dekbed te kiezen?

Mogelijk bent u één van die mensen die echt een extra warm dik dekbed nodig heeft. Maar het zou jammer zijn wanneer u een donzen dekbed bij ons koopt dat u vervolgens maar een paar weken per jaar kunt gebruiken omdat het de rest van het jaar te warm is. Heel vaak komen we in een telefonisch advies gesprek uit op precies dat dekbed met precies de juiste mate van isoleren die voor ú echt het beste dekbed is. Naast de hochsteg dekbedden hebben we nog heel veel andere winterdekbedden in ons assortiment. Bij ieder dekbed staat onder het tabblad met specificaties ook de warmtefactor. Die geeft u veel informatie over hoe warm een dekbed is. Informatie over de warmtefactor vindt u in de kieshulp.

Komt u er met alle informatie op onze site toch niet uit? We helpen u graag bij het maken van uw keuze. Hoe u ons kunt bereken vindt u in de contactgegevens.

< Terug naar veelgestelde vragen