Öko-tex certificaat


Öko-tex controleert de gebruikte materialen op de aanwezigheid van schadelijke stoffen die de gezondheid kunnen aantasten, zoals zware metalen.
Producten die aan die eisen voldoen mogen het Öko-tex certificaat voeren.

De garantie van het Öko-tex certificaat

Reden waarom:
De Öko-tex Standaard 100 werd in 1990 ontwikkeld. Destijds kwamen er bedenkingen over ongezonde stoffen in textiel en gebruiksartikelen. De gebruikte verfstoffen en chemicaliën kwamen ook regelmatig negatief in het nieuws.

De moderne textiel producten kunnen echter niet geproduceerd worden zonder gebruik te maken van bepaalde chemicaliën. Moderne kleuren, wasbaarheid, lange levensduur en vele andere functionele eigenschappen worden bereikt dankzij de inzet van nieuwe technologieën.

Tot aan de invoering van de Öko-tex Standaard 100 was echter geen wereldwijde standaard voor de controle op de aanwezigheid van schadelijke stoffen voor de mens.
Vandaar dat het Oostenrijkse Textil-Forschungsinstitut (ÖTI) en het Duitse onderzoeksbureau Hohenstein samen de Öko-tex Standaard 100 hebben ontwikkeld.

Doel:
Met het test en certificeringssysteem van de Öko-tex Standaard 100 worden de hoge kwaliteitseisen van de gebruiker van textiel gerespecteerd. Tegelijk worden de complexe productieomstandigheden, de wereldwijde organisatie, de sterk ontwikkelde internationale verwerking en de verschillende inzichten op de verwerking van mogelijke gevaarlijke middelen in goede banen geleid.

Uw garantie:
De artikelen die voorzien zijn van een Öko-tex label worden jaarlijks getest op de aanwezigheid van voor de mens gevaarlijke stoffen zoals zware metalen en pesticiden. Voorbeelden hiervan zijn lood, cadmium, benzeen en arsenicum.
De producten van ARO® Artländer voldoen aan de klasse 1 certificerings normen, wat betekent dat ze veilig zijn voor baby’s, de meest kwetsbare groep eindgebruikers.

Bekijk hier het Certificaat ARO® Artländer GmbH

Meer informatie over het Öko-tex label kunt u vinden op www.oeko-tex.com

< Vorige paginaVolgende pagina >