Traumpass certificaat


Het Traumpass/DINCERTCO certificaat wordt uitgegeven aan producenten die aangesloten zijn bij de Federn-Siegel en zich als lid van dit vakverbond verplichten om uitsluitend topkwaliteit donsgevulde producten te leveren. Niet de slager die zijn eigen vlees keurt, maar een onafhankelijk keuringsinstituut houdt de producenten scherp.


Oudste keurmerk voor donzen dekbedden

Het Traumpass label is ontwikkeld op initiatief van het orgaan Federn-Siegel toen er wel vragen, maar er verder nog geen keurmerken waren die de consumenten garanties gaven over de kwaliteit en diervriendelijkheid.
Op dit moment zijn hier 17 belangrijke producenten van veren en donzen dekbedden bij aangesloten. Deze producenten zijn ook georganiseerd zijn in de VDFI (Verband der Deutschen Daunen- und Federnindustrie).
Sinds 30 jaar verplichten zij zich ertoe hun producenten alleen streng gecontroleerde kwaliteitsproducten te leveren.

Om aan deze uitspraak te kunnen voldoen zijn er richtlijnen opgesteld, met betrekking tot gebruikte materialen en afwerking. Zo mag er bijvoorbeeld uitsluitend Klasse I dons en/of veren verwerkt worden en moet de samenstelling van de vulling voldoen aan de DIN EN 12934 norm. Ook wordt van de producenten geëist dat de herkomst van het dons getraceerd kan worden.
De VDFI-leden laten hun producten regelmatig controleren door het wereldwijd bekende onderzoeksinstituut Hohenstein.

Als enige vakverbond onderwerpt zij zich aan een onafhankelijke controle onder superstitiën van een advocaat. Hierbij worden door neutrale personen anoniem producten met Traumpass label ingekocht. Hohenstein test deze producten op de gestelde eisen.

Sinds september 2006 worden de bedrijven die voldoen aan alle normen door het DIN CERTCO gecertificeerd. Goedgekeurde bedrijven mogen het Traumpass label gebruiken.
Hiermee kunt u erop vertrouwen dat producten voorzien van een Traumpass label van de beste kwaliteit zijn.

Ook ARO® Artländer is als zodanig gecertificeerd en mag dit label aan zijn producten bevestigen. Voor de herleiding van het dons naar zijn oorsprong werkt ARO® met de Traceability Kodex.

Meer informatie over het Traumpass-label vindt u op de site www.traumpass.com.

< Vorige paginaVolgende pagina >