Waarom dons van Artländer?

Kwaliteit

Artländer gebruikt voornamelijk dons van ganzen die in de extreem koude gebieden van Siberië en Oost-Europa worden gehouden. Dit wordt lokaal ingekocht via de eigen inkooporganisatie. Ook worden dons en veren gehaald uit de koude streken van Canada.
T.o.v. ganzen die bijvoorbeeld in Frankrijk of China worden gehouden moeten deze ganzen beter bestand zijn tegen extreme koude en dus hebben die soorten zich aangepast en maken een hoogwaardiger dons, met een beter vulvermogen en isolatiewaarde.

Milieu en diervriendelijk

Tevens heeft Artländer zijn eigen verenwasserij waarbij gebruik wordt gemaakt van biologisch afbreekbare zeep en er wordt gewerkt volgens strenge Duitse milieu normen.
Het gebruikte water komt uit de beek achter de fabriek. Die fabriek is uitgerust met een eigen biologische waterzuiveringsinstallatie, waardoor het water na gebruik weer terug kan de beek in. De Duitse normen zijn hierin heel streng.

En ARO® Artländer gebruikt geen dons van levend geplukte ganzen of van ganzen welke gehouden worden voor de productie van foie grass.

Lees ook het artikel op deze site over Artländer en het milieu.

Garantie door gecertificeerde producten

Bovenstaande in combinatie met jarenlange ervaring (sinds 1919) maakt dat de producten van ARO Artländer gegarandeerd goed zijn. Die producten voeren dan ook het ÖKO-tex 100 klasse 1 (veilig voor baby’s en kinderen) en het NOMITE, Traumpass en Daunafresh Greenline certificaat.
Zie ook het artikel over Certificaten

< Terug naar veelgestelde vragen