Betekend Nomite dat ook mensen met een huisstofmijtallergie onder dons kunnen slapen?

Inderdaad. Er is geen reden meer waarom mensen met een huisstofmijtallergie last zouden ondervinden onder een goed donzen dekbed met Nomite garantie. Onafhankelijk onderzoek heeft dat ook aangetoond. Zie ook het artikel over het Nomite certificaat

De verklaring:
Tijdens het was en droogproces bij Artlaender wordt het dons tot 2x toe verhit tot 135-140 graden Celsius. Alle stofdeeltjes, bacteriën, huisstofmijt en wat er maar meer in de veren zou zitten aan levende organismen, worden hiermee gedood en verwijderd.
Vervolgens wordt het dons in een donsdichte tijk verwerkt tot een dekbed. Die tijk is niet alleen donsdicht, maar ook huisstofmijt dicht. Zolang de tijk dus intact is, zal de huisstofmijt zich niet in het dekbed kunnen nestelen.

De tweede reden is dat dons een vrij droog slaapklimaat geeft en huisstofmijt houdt van een wat vochtiger omgeving. Daarnaast bouwt de warmte zich onder een donzen dekbed snel op en huisstofmijt heeft een hekel aan temperatuurschommelingen. Wanneer u ‘s morgens uw dekbed flink ver opengeslagen laat liggen, dan koelt het bed ook weer snel af.

Geen huisstofmijt, geen huisstofmijtallergie

Wat natuurlijk wel van belang is, is dat de dekbedhoes en het onderlaken regelmatig vervangen worden en dat het normale onderhoud van het dekbed niet vergeten wordt; dus regelmatig opschudden en luchten.

< Terug naar veelgestelde vragen