Waarom vermelden jullie niet de vulkracht van het gebuikte dons?

Onze collega concurrenten vermelden bij hun producten (soms) de vulkracht van het dons. Wij doen dat niet met de volgende redenen.

De vulkracht is een zeer belangrijke graadmeter voor de kwaliteit van dons. Wij komen hier uitgebreid op terug in de kieshulp bij ‘donskwaliteiten’

Maar voor de beoordeling of een dekbed voor u het geschiktste dekbed is, is dit minder van belang. U wilt weten of het dekbed voor u warm genoeg en toch ook weer niet te warm is. Ook wilt u weten of het dekbed (voor een donzen dekbed) zwaar is of juist niet, want ook dat beïnvloedt uw slaapcomfort.
Bij onze producten geven we een warmtefactor aan die binnen de eerste grove seizoensindeling een isolatiewaarde geeft. Deze factor wordt berekend op basis van vulkracht en gebruikte vulgewicht.
Hiermee komen we dus gelijk op de beperking van alleen het gegeven “vulkracht”, want de mate van isoleren is behalve van de vulkracht van het dons ook afhankelijk van het vulgewicht. Dat is een punt waar de andere sites aan voorbij gaan en welke wij ondervangen door de warmtefactor.

Bij ons dus geen vulkracht, maar een warmtefactor die u samen met het vulgewicht goede informatie geeft voor het maken van uw keuze.

Meer informatie over ons unieke warmtefactor systeem vind u via de link in deze alinea.

< Terug naar veelgestelde vragen