Waarom worden donzen dekbedden duurder?

Er zijn twee redenen voor het stijgen van de prijs van donzen dekbedden. Ten eerste omdat katoen schaars en dus duur is, en omdat er minder ganzenvlees wordt gegeten.

Katoenprijzen

Doordat de katoenprijzen de laatste tijd erg zijn gestegen is de stof die gebruikt wordt voor de hoes/inlet, veel duurder geworden. Zeker de kwalitatief hoogwaardiger stoffen zijn heel erg in prijs gestegen. Oorzaak van de oplopende katoenprijzen zijn o.a. de grote katoenbehoefte in China en de katoenoogsten die niet zo goed zijn als verwacht. Omdat katoen unieke eigenschappen heeft die voor een donzen dekbed belangrijk zijn, kiezen wij ervoor om toch 100% katoen te blijven gebruiken.
Dit heeft dus gevolgen voor de prijs van donzen dekbedden.

Minder consumptie van ganzenvlees

Het tweede punt: Minder ganzen die geslacht worden en dus minder dons en veren als restafval. Hierdoor ontstaat een tekort aan dons en veren en tekorten laten prijzen altijd oplopen. Minder dons voorhanden betekent automatisch dat de prijs van donzen dekbedden stijgt.

Willen we een betrouwbare partner blijven die eerlijke, diervriendelijke donzen dekbedden levert, dan kunnen we niet anders dan dat we de prijsstijgingen aan u als klant doorrekenen. Overigens zullen we de prijzen ook laten dalen wanneer de grondstofprijzen dat toelaten.

< Terug naar veelgestelde vragen