2 4 ga naar het winkelwagentjega naar de voorwaarden
informatie - dons kwaliteit Donskwaliteit
dons kwaliteit

Artländer koopt de dons en veren rechtstreeks via zijn eigen mensen in Siberië (ARO® Siberia) en de Ukraïne (ARO®). Vanwege het extreem koude klimaat wordt de dons van in Siberië gehouden ganzen als de beste dons in zijn soort beschouwd. Elke 100 gram van deze premium dons bevat +/- 2 miljoen filamenten welke prachtig in elkaar haken waardoor een maximum hoeveelheid lucht wordt vastgehouden. Dons van de in Siberië gehouden Sneeuwgans: Het Siberian Snowgoose® dons staat dan ook hoog aangeschreven in zeer veeleisende markten zoals bijv. Japan. ARO® Artländer gebruikt deze zeer hoogwaardige donssoort veelvuldig.

De ruwe grondstoffen worden tweemaal gewassen en gesteriliseerd in de fabriek in Noord Duitsland. Dit gaat op temperaturen van 135-140 oC waardoor ook de vulkracht voor de lange duur wordt verbeterd.
De dons en veren worden in het eigen laboratorium door gekwalificeerde medewerkers continue gecontroleerd waardoor een constante kwaliteit en vulkracht gewaarborgd zijn.

In de producten van ARO® Artländer wordt uitsluitend nieuw dons verwerkt (Klasse I) en de gebruikte menging voldoet aan de DIN EN 12934 norm. Hiervan getuige o.a. het Traumpass Label. Door gebruik van de Traceability Kodex is de herkomst van het dons bekend en kan er gegarandeerd worden dat het dons niet komt van levend geplukte ganzen.