2 4 ga naar het winkelwagentjega naar de voorwaarden
informatie - kwaliteit - confectioneren De manier van confectioneren
confectioneren

Alle dekbedden worden in eigen ateliers geconfectioneerd. Grote meernaalds naaimachines, stepmachines genaamd, brengen de vakverdeling aan in het dekbed. Deze vakverdeling zorgt ervoor dat het dons op zijn plaats blijft zitten.
Doordat het in eigen beheer uitgevoerd wordt, is de kwaliteitscontrole gegarandeerd.

ARO® Artländer gebruikt, met reden, de volgende steppatronen:
Carree step: Standaard vakpatroon met boven en ondertijk direct op elkaar. Wordt gebruikt voor de ‘lichtere’ en 4-seizoenen dekbedden.
Cassette step: Standaard vakpatroon waarbij tussen boven en ondertijk 4cm hoge ‘schotjes’ ontstaan die de dons op zijn plaats houden. Door deze manier van steppen is er geen ‘koudebrug’ ter plaatse van het stiksel. Toegepast bij de standaarddekbedden.
Een variant hierop is de kanaalstep die bij de kinderdekbedden wordt toegepast.
Hochsteg: Gelijk aan het Cassette steppatroon, maar dan met 10cm hoge ‘schotjes’ en met een grotere vakverdeling. Speciaal voor de superwarme, dikke dekbedden.
Cocoon: Speciaal stikpatroon. De naden zijn op dezelfde manier gemaakt als bij de Cassette step. De boven en ondertijk komen dus niet direct op elkaar. Het steppatroon zorgt ervoor dat het dekbed als een cocon om een vlinderpop om u heen valt.
Duo Carrée: Twee lagen Carrée stikpatroon worden hierbij weer tot één dekbed samengevoegd. De tijk in de tussenlaag is van een extra lichte dunne donsdichte stof gemaakt.
Duo Fantasy step: Bijzonder steppatroon gebruikt in het bijzondere Softyfil® dekbed. Het ‘passe-partout’ randje voorkomt dat er tochtgaten aan de zijkanten ontstaan. Hierbij wordt hetzelfde principe toegepast als bij de Duo Carrée, dus een dekbed uit twee lagen.